Akcie Zbor Kosice  

10. výročie Zboru Košice I sv. Cyrila a Metoda – online táborák

Dňa 11.2.2021 oslavoval náš Zbor 10 rokov od svojho založenia. Prvé aktivity nášho zboru sa začali už dva roky predtým a to rôznorodou pomocou na rôznych skautských aj kresťanských akciách. Vtedy sme fungovali ešte ako Zbor Litmanová Michala Archanjela.

Keďže sme nemohli zorganizovať jubilejnú reálnu akciu v prírode, tak ako to býva zvykom, rozhodli sme sa zrealizovať akciu vo virtuálnom priestore, ktorá teraz dominuje svetom. Spojili sme rozprávku na dobrú noc, ktorú pozná viacero generácií s prvkami skautského táboráku v domácom prostredí. Danú akciu sprevádzal Dedko Večerníček – náš duchovný asistent Pavol Trgo.

Formou online táboráku, privítal viacero významných osobností. Vladyka Cyril Vasil, SJ a vladyka Milan Lach, SJ z Ameriky pospomínali na zakladanie zborov FSE na Slovensku.

V rámci programu sme si zatancovali pohybový ban Cocteil de Fruita v podaní Aďa Semana, ktorý sa pripojil z Ríma, videli sme zaujímavú scénku od Cyrila a Metoda alias Mišo Vadrna a Aďo Seman a pozreli sme si úžasné video o založení nášho zboru od Kamila Nemčíka – prvého zborového vedúceho.

Počas prenosu mohli účastníci vyplniť online kvíz a po jeho odovzdaní získajú darček v podobe skautského odznaku, ktorý sa pripevní na opasok.

Skautský táborákový oheň nahradili sviečky zažaté v každej rodine.

Na záver sme všetci popriali zboru výročné priania a nechýbala ani tradičná skautská pieseň Súmrak tichý padá v podaní lienky Rút a jej mamky. Nasledovala modlitba a požehnanie vladykov.

Týmto všetkým zúčastnením ďakujeme.

Zbor Košice I sv. Cyrila a Metoda

Zanechajte komentár